stylebynellie

Kategori: tips

MAKEUP TRENDER FÖR VÅREN OCH SOMMAREN 2014


Michael Kors modevisning visade upp mycket skuggor och eyeliner i blå och grönt, lite havskänsla.


En modevisning för Missioni visade upp mycket röda, orangea och korallfärgade läppar.

Inför våren och sommaren i år är det fokus på antingen ögon eller läppar, eller det natuliga "osminkade" ansiktet. 
Jag tycker det är väldigt fint att inte ha mycket smink på ögonen och istället köra fokus på läppar, ett korallfärgat eller klarrött läppstift nu i vår och sommar kommer bli skitsnyggt!

 

Här är lite tips på snygga läppstift för våren och sommaren:

Två budgetvarienter från IsaDora. Det första heter Jelly Kiss Shine, nr73 Clear coral och kostar 99:- på Kicks. Det andra heter Perfect matt lipstick nr04 Hot coral och kostar 119:- på Kicks. För ett ännu mer hållbart resultat så kan man använda läppenna under, IsaDora har en transparant läppenna som funkar under alla läppstift :-)

FREDAGSINSPO

<div style="width:600px;margin:0 auto"><div style="position:relative;"><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/friday_night/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=115287695"><img width="600" alt="friday night" src="http://cfc.polyvoreimg.com/cgi/img-set/.sig/Y8F2NaXUqqNexU0Bb64A/cid/115287695/id/omg5pqCj4xGnuAra6xSULw/size/c600x446.jpg" title="friday night" height="446" border="0" /></a></div></div><br/><div style="text-align:center"><small><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/friday_night/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=115287695">friday night</a> by <a target="_blank" href="http://nellieastrid.polyvore.com/?.embedder=9886498&.svc=copypaste">nellieastrid</a> featuring <a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/black_vintage_shoes/shop?query=black+vintage+shoes">black vintage shoes</a></small></div>

Lite inspiration inför helgen för er som ska ut på festligheter!

FRANSMARKERING OCH FRANSSKUGGA

Många make up artister använder sig av fransmarkering och fransskugga när dem sminkar kunder. Det är en del som frågat mig vad fransmarkering och fransskugga är och vad som är skillnaden, så det tänkte jag förklara för er!

På den här bilden ser vi att bilden till vänster inte har någon fransmarkering medans bilden till höger har det. En fransmarkering gör man med hjälp av en liten snedskuren pensel och en svart ögonskugga eller en cake eyeliner, penseln ska blötas ner litegrann för då fäster även skuggan bättre och det faller heller inte ner någon skugga under ögat. Man tar alltså sin pensel med färg på och går in mellan fransarna underifrån, alltså inte på ögonlocket. (om man tycker det är svårt att komma åt så kan man kolla ner lite med blicken och lyfta ögonlocket lite med andra handen samtidigt som du målar din fransmarkering). Avsluta franmarkeringen där dina fransar slutar. Tänk på att inte dra hela linjen med en gång, utan tryck lite lätt in färgen. Tänk också på att inte hamna på vattenlinjen för då kommer så småning om skuggan ramla ner under ögat. Fördelarna med en fransmarkering är att det gör så att fransarna ser tätare och fylligare ut på ett naturligt sätt!
En fransskugga lägger man däremot på locket längs fransraden, en tunn linje så nära fransarna som möjligt. Här går det bra att använda sig av en torr skugga. Detta gör ögat mer markerat. Man kan säga att man på så sätt "binder ihop" fransmarkeringen med fransskuggan. När man lägger fransskugga så kan man även använda sig av, pensel och skugga, cake eyeliner, eller kajalpenna. Dessa knep är också ett bra sätt att använda sig av om man ska ha lösfransar på sig, för då slipper man de "glipor" som ibland blir, det ser alltså snyggast ut med fransmarkering och fransskugga! Hoppas ni förstår och lärt er vad dessa ord betyder och gör :-) Inom make up så finns det många sminkbegrepp som make up artister använder sig av som många inte riktigt förstår vad det är, tex. den ljusa skuggan som man oftast lägger först av alla på hela locket, kallas även för Lockskugga! 

RED N' CHAMPAGNE

Vill bara börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har inte kunnat komma in på min blogg de senaste dagarna av någon konstig anledning.. Men nu kommer iallafall make upen upp som jag gjorde på mig förra onsdagen (dock dog kameran mitt i allt med men jag hann ta någon enstaka med kameran)

Detta har jag använt mig av. Foundation från IsaDora, Puder, läppenna och läppstift från kryolan, puder från dermanord, ögonskuggor från eleven.se som skuggor använde jag mig av färgerna 2,3,4 på sista raden från vänster sida.
Jag tycker det är väldigt fint att sätta fokus på läpparna, det räcker egentligen med bara lite mascara eller en tunn eyeliner och läpparna ifyllda i någon färg du gillar. Känns som att det mest vanligaste bland ungdomar är fokuset på ögonen och bleka läppar, det är också fint självklart! Men ibland är det kul med lite förändring :-)

 

ISADORA-RAY OF LIGHT

IsaDoras vårkollektion bjuder på pasteller i all ära. Som vanligt till våren kan jag tycka, men pastellfärger hör ju lite våren till!

Mycket klara, skimriga och ljusa pasteller. Passar fint när vi går mot ljusare tider! Dock tycker jag ibland när jag testat jobba med ljusa färger att det inte syns sådär "wow!" mycket samt att det kan se lite mesigt ut ibland, på vissa. Men det är ju självklart från person till person, stort plus för mycket skimmer! Man får testa sig fram helt enkelt, dock gillar jag IsaDoras vårkollektion :-)

Tidlös outfit

Satte ihop en fin outfit på sidan polyvore.com (följ mig där förresten om ni vill, bara att söka på nellieastrid samt att ni då kan se vart kläderna kommer ifrån) En tidlös outfit anser jag, som passar alla! Ett par stilrena, lite feminima byxor, enkla silvriga smycken, ett vitt linne med lite spets. Om man inte vill köra med klackar så funkar också ett par loafers eller söta ballerina, fräscht nu till våren! :)

Kroppsformer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tänkte börja med att ta upp det här med olika kroppsformer. Vi alla människor ser olika ut.

När det gäller kroppsformer brukar man tänka att man delar in oss i någon av de fyra olika kategorierna som man kallar baguette, äpple, päron och timglas. Självklart kan man också vara lite utav en blandning mellan två stycken. Men det är många som ofta tycker det är svårt att avgöra vilken kroppsform man tillhör, men de flesta har ändå lite hum om hur man ser ut kroppsmässigt. Jag tänkte iallafall visa en liten guide till detta som kanske underlättar för någon iallafall!
Vi kvinnor är väldigt bra på att ibland bara fokusera på de dåliga med våra kroppar och vill helst dölja det vi är missnöjda med, men har ni någon gång tänkt på att det man kanske vill dölja, kan få motsatt effekt? Man drar istället uppmärksamheten till den, i de egna ögonen kanske lite för runda magen eller de för breda höfterna. Istället för detta, så vänder vi på de perspektiven och låter kläderna lyfta fram vår kropp!
Om vi börjar med:

Baguetten - Har en rak kroppsform och inte något speciellt markerad midja eller höfter.
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Lätta och fluffiga tyger som mjukar upp kroppsformen
- Tröjor och linnen som slutar vid höften, för att markera höfterna
- Klänningar och kjolar som markerar midjan
- Byxor med låg skärning
- Ankellängd på byxorna, det ger snygga ben
- Långa kavajer

Mindre passande:
- Raka korta kjolar
- Klänningar och överdelar i tubmodell
- Midjekorta tröjor ger ett rakt intryck
- Raka byxor utan några detaljer

Här har vi tre kända personer med rak kroppsform, bl.a. Carrie Bradshaw från Sex & the City :-)

Äpplet - Axlar och höft lika breda och oftast inte strark markerad midja, man är oftast smalare ner till och vid viktuppgång lägger sig det mesta runt midjan.
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Skärp på höften eller i midjan, det markerar
- Omlott tröjor och kläningar ger kvinnliga former
- Byxor med hög midja
- Korta kjolar, klänningar samt shorts
- Klänning med lite vidd längst ner
- Löst sittande kavaj eller blazer

Mindre passande:
- Stormönstrade överdelar, eftersom de drar åt sig uppmärksamheten
- Stora stickade tröjor
- Jackor med dubbla knappar och kragar, de kommer att ha en förstorande effekt på överkroppen
- Byxor som är uppvikta nertill

Här har vi Sherri Shephard och Angelina Jolie med denna kroppsform. Observera att om du har kroppsformen äpplet så behöver det inte betyda att du är överviktig. Kvinnor som är slanka men har bredare axlar och smalare höfter faller i kategorin äpplet även om de har ett plattare mittparti!

Päronet - Smalare upp till, bredare ner till. Utmärkande är smalare axlar, mindre höfter och de bredare höfterna.
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Detaljer på toppar och klänningar t.ex. volanger och mönster, för att jämna ut skillnaden mellan övre och nedre delen av kroppen och istället dra fokus upptill
- Raka byxor i mörka färger och satsa på något ljusare upptill för att dra mer fokus dit
- Örhängen
- Scarfs
- Båtringade överdelar som breddar ditt axelparti
- Byxor som är lite utsvängda nedtill, 

Mindre passande:
- Ljusa nederdelar, speciellt i blankt material som förstorar
- Brett skärp i midjan
- Tighta toppar med smala axelband, det får din byst att se ännu mindre ut
- Toppar som slutar precis vid höften

Här har vi bl.a. Rihanna med en liten päronformad kropp! 

Timglaset: Om man tillhör kategorin timglaset är man ungefär lika bred vid höfter som vid bysten samtidigt som midjan är liten. Smala ben och vrister samt smal över axlarna. Just timglaset märker sig vara den mest feminina kroppsformen och de folk kallar "Idealformen".
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Klänningar och toppar med överlappning
- Åtsittande klänningar för att framhäva din kropp
- Kjolar och byxor med hög midja
- Toppar med djup urringning eller v-ringning för att framhäva din byst
- Tröjor och toppar som slutar nedanför midjan, det skapar balans
- A-linjeformade kjolar, tighta pennkjolar

Mindre passande:
- För vågade kläder, det kan se ganska så vulgärt ut
- Båtringade tröjor, det gör att axlarna ser bredare ut
- Overize tröjor
- För långa och för raka kavajer, då försvinner midjan

Här har vi tre kända med timglas formad kropp.

 

Där har vi de fyra vanligaste kroppsformerna. Men, låt oss inte glömma att detta är inget som någon säger att vi SKA följa. Detta är bara en vägledning. Det är ingen som säger vad som är rätt och fel om vad du sätter på dig på din kropp. Sen kan det vara kul att ibland prova något nytt, men om man är osäker räcker det att ta ett steg i taget, prova lite olika stilar i affärer, men tänk igenom dina köp innan om du verkligen kommer att använda det. Det viktigaste är att DU trivs i det du har på dig! :-)

Upp