stylebynellie

Kategori: Styling

FREDAGSINSPO

<div style="width:600px;margin:0 auto"><div style="position:relative;"><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/friday_night/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=115287695"><img width="600" alt="friday night" src="http://cfc.polyvoreimg.com/cgi/img-set/.sig/Y8F2NaXUqqNexU0Bb64A/cid/115287695/id/omg5pqCj4xGnuAra6xSULw/size/c600x446.jpg" title="friday night" height="446" border="0" /></a></div></div><br/><div style="text-align:center"><small><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/friday_night/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=115287695">friday night</a> by <a target="_blank" href="http://nellieastrid.polyvore.com/?.embedder=9886498&.svc=copypaste">nellieastrid</a> featuring <a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/black_vintage_shoes/shop?query=black+vintage+shoes">black vintage shoes</a></small></div>

Lite inspiration inför helgen för er som ska ut på festligheter!

MODEVISNING

I torsdags hade två av mina klasskompisar arrangerat en modevisning på Brygghuset i Borås. Temat var årstider, kläderna som modellerna bar var från JC och Diis. Jag sminkade två killar, bl.a. han med mörkt hår på bilden, killarna skulle ha en färgad eyeliner och skarp shading. Grönt stod för vår. Det var en ganska stressig dag men vi hade väldigt kul tillsammans och alla gjorde ett jättebra jobb! 

WHITE OH WHITE

<div style="width:600px;margin:0 auto"><div style="position:relative;"><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/white_oh_white/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=114502105"><img width="600" alt="White oh white" src="http://cfc.polyvoreimg.com/cgi/img-set/.sig/cSBCOjh1LNfchx4rl8wCFQ/cid/114502105/id/MFAb7Xud4xGIrmPiO-wIHA/size/c600x451.jpg" title="White oh white" height="451" border="0" /></a></div></div><br/><div style="text-align:center"><small><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/white_oh_white/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=114502105">White oh white</a> by <a target="_blank" href="http://nellieastrid.polyvore.com/?.embedder=9886498&.svc=copypaste">nellieastrid</a> featuring <a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/flat_shoes/shop?query=flat+shoes">flat shoes</a></small></div>

Satt och klistrade ihop en styling som får mig att tänka på sommaren. Tänkt det här till en solbränd hy, mmmm!
(Som vanligt så är det bara till att klicka på bilden för att se vart allt kommer ifrån)

FOR RAINY DAYS

 

<div style="width:600px;margin:0 auto"><div style="position:relative;"><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/chill_out/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=113991221"><img width="600" alt="chill out" src="http://cfc.polyvoreimg.com/cgi/img-set/.sig/2p6jrq80gP6VyNVTxGa0Tw/cid/113991221/id/zAU0Q6uZ4xGGJe-M6xSULw/size/c600x552.jpg" title="chill out" height="552" border="0" /></a></div></div><br/><div style="text-align:center"><small><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/chill_out/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=113991221">chill out</a> by <a target="_blank" href="http://nellieastrid.polyvore.com/?.embedder=9886498&.svc=copypaste">nellieastrid</a> featuring a <a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/lip_gloss/shop?category_id=201">lip shine</a></small></div>

En mysig men fin outfit som funkar alldeles utmärkt i de tråkiga vädret vi har just nu. Klicka på bilden för att se vart allt kommer ifrån! :)

Casual elegance - outfit

En typiskt "vårig" outfit i ljusa härliga färger!

Tidlös outfit

Satte ihop en fin outfit på sidan polyvore.com (följ mig där förresten om ni vill, bara att söka på nellieastrid samt att ni då kan se vart kläderna kommer ifrån) En tidlös outfit anser jag, som passar alla! Ett par stilrena, lite feminima byxor, enkla silvriga smycken, ett vitt linne med lite spets. Om man inte vill köra med klackar så funkar också ett par loafers eller söta ballerina, fräscht nu till våren! :)

Kroppsformer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tänkte börja med att ta upp det här med olika kroppsformer. Vi alla människor ser olika ut.

När det gäller kroppsformer brukar man tänka att man delar in oss i någon av de fyra olika kategorierna som man kallar baguette, äpple, päron och timglas. Självklart kan man också vara lite utav en blandning mellan två stycken. Men det är många som ofta tycker det är svårt att avgöra vilken kroppsform man tillhör, men de flesta har ändå lite hum om hur man ser ut kroppsmässigt. Jag tänkte iallafall visa en liten guide till detta som kanske underlättar för någon iallafall!
Vi kvinnor är väldigt bra på att ibland bara fokusera på de dåliga med våra kroppar och vill helst dölja det vi är missnöjda med, men har ni någon gång tänkt på att det man kanske vill dölja, kan få motsatt effekt? Man drar istället uppmärksamheten till den, i de egna ögonen kanske lite för runda magen eller de för breda höfterna. Istället för detta, så vänder vi på de perspektiven och låter kläderna lyfta fram vår kropp!
Om vi börjar med:

Baguetten - Har en rak kroppsform och inte något speciellt markerad midja eller höfter.
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Lätta och fluffiga tyger som mjukar upp kroppsformen
- Tröjor och linnen som slutar vid höften, för att markera höfterna
- Klänningar och kjolar som markerar midjan
- Byxor med låg skärning
- Ankellängd på byxorna, det ger snygga ben
- Långa kavajer

Mindre passande:
- Raka korta kjolar
- Klänningar och överdelar i tubmodell
- Midjekorta tröjor ger ett rakt intryck
- Raka byxor utan några detaljer

Här har vi tre kända personer med rak kroppsform, bl.a. Carrie Bradshaw från Sex & the City :-)

Äpplet - Axlar och höft lika breda och oftast inte strark markerad midja, man är oftast smalare ner till och vid viktuppgång lägger sig det mesta runt midjan.
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Skärp på höften eller i midjan, det markerar
- Omlott tröjor och kläningar ger kvinnliga former
- Byxor med hög midja
- Korta kjolar, klänningar samt shorts
- Klänning med lite vidd längst ner
- Löst sittande kavaj eller blazer

Mindre passande:
- Stormönstrade överdelar, eftersom de drar åt sig uppmärksamheten
- Stora stickade tröjor
- Jackor med dubbla knappar och kragar, de kommer att ha en förstorande effekt på överkroppen
- Byxor som är uppvikta nertill

Här har vi Sherri Shephard och Angelina Jolie med denna kroppsform. Observera att om du har kroppsformen äpplet så behöver det inte betyda att du är överviktig. Kvinnor som är slanka men har bredare axlar och smalare höfter faller i kategorin äpplet även om de har ett plattare mittparti!

Päronet - Smalare upp till, bredare ner till. Utmärkande är smalare axlar, mindre höfter och de bredare höfterna.
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Detaljer på toppar och klänningar t.ex. volanger och mönster, för att jämna ut skillnaden mellan övre och nedre delen av kroppen och istället dra fokus upptill
- Raka byxor i mörka färger och satsa på något ljusare upptill för att dra mer fokus dit
- Örhängen
- Scarfs
- Båtringade överdelar som breddar ditt axelparti
- Byxor som är lite utsvängda nedtill, 

Mindre passande:
- Ljusa nederdelar, speciellt i blankt material som förstorar
- Brett skärp i midjan
- Tighta toppar med smala axelband, det får din byst att se ännu mindre ut
- Toppar som slutar precis vid höften

Här har vi bl.a. Rihanna med en liten päronformad kropp! 

Timglaset: Om man tillhör kategorin timglaset är man ungefär lika bred vid höfter som vid bysten samtidigt som midjan är liten. Smala ben och vrister samt smal över axlarna. Just timglaset märker sig vara den mest feminina kroppsformen och de folk kallar "Idealformen".
Den här typen av kroppsform passar bäst i:
- Klänningar och toppar med överlappning
- Åtsittande klänningar för att framhäva din kropp
- Kjolar och byxor med hög midja
- Toppar med djup urringning eller v-ringning för att framhäva din byst
- Tröjor och toppar som slutar nedanför midjan, det skapar balans
- A-linjeformade kjolar, tighta pennkjolar

Mindre passande:
- För vågade kläder, det kan se ganska så vulgärt ut
- Båtringade tröjor, det gör att axlarna ser bredare ut
- Overize tröjor
- För långa och för raka kavajer, då försvinner midjan

Här har vi tre kända med timglas formad kropp.

 

Där har vi de fyra vanligaste kroppsformerna. Men, låt oss inte glömma att detta är inget som någon säger att vi SKA följa. Detta är bara en vägledning. Det är ingen som säger vad som är rätt och fel om vad du sätter på dig på din kropp. Sen kan det vara kul att ibland prova något nytt, men om man är osäker räcker det att ta ett steg i taget, prova lite olika stilar i affärer, men tänk igenom dina köp innan om du verkligen kommer att använda det. Det viktigaste är att DU trivs i det du har på dig! :-)

Upp