stylebynellie

Kategori: make up

MAKEUP TRENDER FÖR VÅREN OCH SOMMAREN 2014


Michael Kors modevisning visade upp mycket skuggor och eyeliner i blå och grönt, lite havskänsla.


En modevisning för Missioni visade upp mycket röda, orangea och korallfärgade läppar.

Inför våren och sommaren i år är det fokus på antingen ögon eller läppar, eller det natuliga "osminkade" ansiktet. 
Jag tycker det är väldigt fint att inte ha mycket smink på ögonen och istället köra fokus på läppar, ett korallfärgat eller klarrött läppstift nu i vår och sommar kommer bli skitsnyggt!

 

Här är lite tips på snygga läppstift för våren och sommaren:

Två budgetvarienter från IsaDora. Det första heter Jelly Kiss Shine, nr73 Clear coral och kostar 99:- på Kicks. Det andra heter Perfect matt lipstick nr04 Hot coral och kostar 119:- på Kicks. För ett ännu mer hållbart resultat så kan man använda läppenna under, IsaDora har en transparant läppenna som funkar under alla läppstift :-)

FRANSMARKERING OCH FRANSSKUGGA

Många make up artister använder sig av fransmarkering och fransskugga när dem sminkar kunder. Det är en del som frågat mig vad fransmarkering och fransskugga är och vad som är skillnaden, så det tänkte jag förklara för er!

På den här bilden ser vi att bilden till vänster inte har någon fransmarkering medans bilden till höger har det. En fransmarkering gör man med hjälp av en liten snedskuren pensel och en svart ögonskugga eller en cake eyeliner, penseln ska blötas ner litegrann för då fäster även skuggan bättre och det faller heller inte ner någon skugga under ögat. Man tar alltså sin pensel med färg på och går in mellan fransarna underifrån, alltså inte på ögonlocket. (om man tycker det är svårt att komma åt så kan man kolla ner lite med blicken och lyfta ögonlocket lite med andra handen samtidigt som du målar din fransmarkering). Avsluta franmarkeringen där dina fransar slutar. Tänk på att inte dra hela linjen med en gång, utan tryck lite lätt in färgen. Tänk också på att inte hamna på vattenlinjen för då kommer så småning om skuggan ramla ner under ögat. Fördelarna med en fransmarkering är att det gör så att fransarna ser tätare och fylligare ut på ett naturligt sätt!
En fransskugga lägger man däremot på locket längs fransraden, en tunn linje så nära fransarna som möjligt. Här går det bra att använda sig av en torr skugga. Detta gör ögat mer markerat. Man kan säga att man på så sätt "binder ihop" fransmarkeringen med fransskuggan. När man lägger fransskugga så kan man även använda sig av, pensel och skugga, cake eyeliner, eller kajalpenna. Dessa knep är också ett bra sätt att använda sig av om man ska ha lösfransar på sig, för då slipper man de "glipor" som ibland blir, det ser alltså snyggast ut med fransmarkering och fransskugga! Hoppas ni förstår och lärt er vad dessa ord betyder och gör :-) Inom make up så finns det många sminkbegrepp som make up artister använder sig av som många inte riktigt förstår vad det är, tex. den ljusa skuggan som man oftast lägger först av alla på hela locket, kallas även för Lockskugga! 

BEAUTY

<div style="width:600px;margin:0 auto"><div style="position:relative;"><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/beauty/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=115977288"><img width="600" alt="Beauty" src="http://cfc.polyvoreimg.com/cgi/img-set/.sig/ATayO64heipqAVH8xacgQ/cid/115977288/id/KiXkkyep4xGE7f15h-Oa4g/size/c600x479.jpg" title="Beauty" height="479" border="0" /></a></div></div><br/><div style="text-align:center"><small><a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/beauty/set?.embedder=9886498&.svc=copypaste&id=115977288">Beauty</a> by <a target="_blank" href="http://nellieastrid.polyvore.com/?.embedder=9886498&.svc=copypaste">nellieastrid</a> featuring <a target="_blank" href="http://www.polyvore.com/bumble_and_bumble/shop?brand=Bumble+and+Bumble">Bumble and Bumble</a></small></div>

Något som jag aldrig kommer få nog av - bruna, bronziga skuggor och ljusa läppar!

TVÃ… FAVORITER

Två av mina favoriter för läpparna! Dessa två läppstift fick jag på min förra praktikplats, det är alltså egentligen två tester som hon hade fått dubletter av. Det jobbiga är att jag faktiskt inte är hundra på vilket märke dem kommer ifrån eller om dem ens finns kvar haha.. Jag tror iallafall att dem kommer ifrån Maxfactor. Ett rött matt och ett som nästan ser lite rosa ut på bilden, men på läpparna ser det mer korallfärgat ut. Min absoluta favorit är de till höger efter att jag bar detta i helgen, sjukt snyggt på! Det höll hela dagen även efter att jag hade ätit och druckit, plus i kanten för det!

NEW IN

Jag kommer fortfarande inte in på bloggen genom datorn tyvärr..
Här är iallafall två nya produkter jag köpte för två veckor sen! Jag saknade en flytande foundation efter att ha använt en kass mousse foundation från maybelline, så jag köpte en från IsaDora, och än så länge känns den jättebra! Jag får ett jämt och täckande resultat, har för mig att den kostade 159:- på kicks. Jag köpte mig också en primer, för nått år sedan använde jag lumenes primer väldigt flitigt men efter att jag sen upptäckte bb krämerna så fastnade jag för dem ett tag istället. Men nu återgår jag till den här kära primern igen! Jag tycker om den väldigt mycket, perfekt produkt för en fet- och blandhy eftersom detta är en mattande primer. För er som inte riktigt vet vad en primer är så är det en kräm som man lägger efter sin dagkräm men innan sin foundation, en primer hjälper till att få en jämn bas som ska hållas hela dagen. Den här primern hjälper också till att hålla huden matt vilket jag gillar eftersom jag efter ett tag lätt blir glansig i t-zonen (dvs panna, näsa, haka) Den här primern kostar 125:- på kicks, bra pris för en bra produkt!

RED N' CHAMPAGNE

Vill bara börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har inte kunnat komma in på min blogg de senaste dagarna av någon konstig anledning.. Men nu kommer iallafall make upen upp som jag gjorde på mig förra onsdagen (dock dog kameran mitt i allt med men jag hann ta någon enstaka med kameran)

Detta har jag använt mig av. Foundation från IsaDora, Puder, läppenna och läppstift från kryolan, puder från dermanord, ögonskuggor från eleven.se som skuggor använde jag mig av färgerna 2,3,4 på sista raden från vänster sida.
Jag tycker det är väldigt fint att sätta fokus på läpparna, det räcker egentligen med bara lite mascara eller en tunn eyeliner och läpparna ifyllda i någon färg du gillar. Känns som att det mest vanligaste bland ungdomar är fokuset på ögonen och bleka läppar, det är också fint självklart! Men ibland är det kul med lite förändring :-)

 

MODEVISNING

I torsdags hade två av mina klasskompisar arrangerat en modevisning på Brygghuset i Borås. Temat var årstider, kläderna som modellerna bar var från JC och Diis. Jag sminkade två killar, bl.a. han med mörkt hår på bilden, killarna skulle ha en färgad eyeliner och skarp shading. Grönt stod för vår. Det var en ganska stressig dag men vi hade väldigt kul tillsammans och alla gjorde ett jättebra jobb! 

SNEAK PEEK

Ikväll kommer det upp lite bilder på en makeup jag gjorde igår, håll utkik!

ISADORA-RAY OF LIGHT

IsaDoras vårkollektion bjuder på pasteller i all ära. Som vanligt till våren kan jag tycka, men pastellfärger hör ju lite våren till!

Mycket klara, skimriga och ljusa pasteller. Passar fint när vi går mot ljusare tider! Dock tycker jag ibland när jag testat jobba med ljusa färger att det inte syns sådär "wow!" mycket samt att det kan se lite mesigt ut ibland, på vissa. Men det är ju självklart från person till person, stort plus för mycket skimmer! Man får testa sig fram helt enkelt, dock gillar jag IsaDoras vårkollektion :-)

SIMPLE PROM MAKE UP

För några veckor sen provsminkade jag en bal make up som Ellen vill ha när det är hennes tur att gå balen i sommar. Hon bad om en enkel make up med ljusa skuggor och skimmer, och det fick hon! Ellen är inte en sådan människa som känner sig bekväm- eller brukar bära en tung make up, därför gjorde vi en enkel, så som hon trivs i. När det gäller balen är det väldigt viktigt att ha en make up som man trivs med tycker jag.

GOLD N' BLACK

Gjorde en make up på min fina vän Sara för några veckor sen! Använde mig av skimmriga skuggor i svart och champagne/guld. Champagne- och guldfärgade skuggor framhäver även blåa ögon! På läpparna lade jag ett nudefärgat läppglans.

Old ladies

I skolan läser jag en kurs som heter Hantverk 4 Specialicering och idag fick vi prova på att sminka oss till gamla tanter. Och oj vad vi har skrattat åt oss den här eftermiddagen! Att sminka sig som gammal är väldigt enkelt faktiskt. Nu menar jag inte att man behöver sminka sig såhär till vardags, för vem vill se rynkig och grå ut? Haha! Men det är väldigt bra att kunna om man åker ut på jobb och får detta i uppdrag t.ex. på foto, teater eller film. Det gäller bara att jobba med skuggor i ansiktet, busenkelt egentligen! Jag tänkte att jag skulle visa er i ett videoklipp eller steg för steg i bilder någon dag, detta är ju ett ypperligt tillfälle om ni ska på maskerad någon gång eller bara vill leka lite med skuggor hemma! :-)

every day makeup

Här är en makeup jag gjorde på min fina mamma en gång. En makeup som jag skulle vilja säga passar alla. Lätta, skimmriga champagnefärgade skuggor till ett par lätt röda läppar!

 

 

makeup - till vardag

Det här är de smink jag oftast använder till vardags! 

BB cream från Loréal. 
Använder dock bara den här när jag inte har tänkt att ha på mig foundation utan mest bara vill ha något lättare.
Foundation från Maybelline, som jag köpte som hastigast vid jul när min concealer hade tagit slut. På vintern kan jag tycka det kan vara bra med en foundation eftersom man ofta känner sig blek och grå. Så jag sprang in som hastigast på h&m en eftermiddag och tog en och tänkte "ja men den blir nog bra, den hade jag ju någon gång i åttan och då var det min favorit" Haha, alltså nej. Så fel det kan bli ibland. Jag gillar den inte speciellt alls mycket faktiskt, det känns som om den mest bara "ligger på ytan" och jag tycker heller inte att den ger ett jämt och fint resultat. Tyvärr. Men så kan det gå när man har bråttom! Använder den dock inte varje dag utan kör för det mesta med BB cream.
Puder från IsaDora, Jag gillar det! Har kört på detta ganska länge nu, tyvärr åkte det i backen för ett tag sen så det ligger mest i smulor hehe. Dock ett litet minus att jag ibland upplever att jag känner mig glansig efter ett tag. Sugen på att testa ett annat märke den här gången :-)
Rouge från Dermanord, ett väldigt fint pärsikofärgat, skimmrigt rouge. Den lilla burken har hållt länge som tur är!
Mascara Clump Defy från MaxFaktor, bästa mascaran jag någonsin använt! En böjd gummiborste som är lätt att applicera med, jag har inte upplevt att den ger några klumpar, separerade och långa fina fransar får man. Tipsade mina vänner om den här mascaran och dom är helt fast vid den också :-)
En svart kajal, från.. Jag vet faktiskt inte vart haha. Men helt ok är den. Använder den ibland på ögonlocket längs fransraden så att jag får en väldigt tunn linje.
Puderborsten är ifrån Ullared har jag för mig, det var ganska länge sedan jag köpte den så tror dock inte dom har kvar den. Men väldigt mjuk och behaglig är den. 
Rouge- och ögonfransböjare är ifrån H&M. Funkar helt okej. 

 

Jag har väldigt blandade märken när det kommer till smink. Jag har provat mig fram ganska mycket och när man hittar något man gillar så fastnar man lätt vid det. När det kommer till smink har jag oftast varit lite försiktig med att prova massa nytt. Men just nu är jag så himla sugen på att prova lite nytt eftersom jag inte är supernöjd med min foundation och puder samt några borstar. Att ha en fin bas för mig är det viktigaste, och eftersom jag har en blandhy (innebär att man lätt blir glansig i t-zonen) så har jag ännu inte hittat några "wow!" produkter. Men mascaran kommer jag nog inte byta ut i första hand! ;-). Har ni några tips på eran bästa produkt får ni gärna dela med er!

 

Upp