stylebynellie

Kategori: Hudvård

HUDTYPER OCH RENGÖRINGSRUTIN

Efter en hel dag så har diverse smuts, fett och bakterier hunnit lägga sig på huden. Därför är det otroligt viktigt att rengöra ansiktet innan man lägger sig och låta huden andas och återhämta sig under natten. För det första så ska man börja med att hitta en rengöring som passar din hudtyp! Det blir annars dumt om du t.ex. har en torr hud och använder produkter för fet hud eftersom den rengöringen då kommer att torka ut din hud mer, då hamnar huden i ännu mer obalans. 
En torr hy ser ofta lite grå ut, saknar fukt, tunn hud, stram, fnasig, och små synliga porer.
En fet hy har tjockare hud, är oljig, synliga porer.
En blandhy blir lätt blank i t-zonen dvs panna, näsa och haka men i övriga partier ganska normal.
En normal hy har en jämn hudton, inga direkt synliga porer eller finnar.
Många tror att känslig är en hudtyp, men det är det inte. Att vara känslig är en undergrupp vilket menas med att det är inte något som du alltid är, det kan tex uppkomma om du reagerar på något speciellt smink eller rengöring. Man kan också känna sig yt-torr eller ha mer acne under vissa perioder men det är också en undergrupp.

Steg är alltså rengöra ansiktet. En gele aktig rengöring som löddrar passar bäst för normal, fet och blandhy medans en rengöring i krämform passar bäst för torr hy. Ta en klick av din rengöring och massera in med cirkulerande rörelser i ansiktet, det stimulerar huden och får igång blodcirkulationen. Skölj sedan med ljummet vatten och torka av. 

Steg 2 Är ansiktsvatten. Ansiktsvatten tar bort eventuella sminkrester och återställer pH balansen i huden. Ansiktsvatten kan du ta på en eller två stycken pads. 

Steg 3 Är ansiktskräm. Här är det också viktigt att ha en kräm som är anpassad för din hudtyp. Om du har en torr hy är det viktigt att ha en kräm med mycket fukt i eftersom en torr hy saknar fukt. Nattkrämer är oftast fetare eftersom dem innehåller mycket oljor. Massera in lätt i ansiktet. 

Det här är en väldigt enkel men också väldigt viktig rengöringsmetod att göra hemma. En snygg make up kräver bra hudvård!
Det är också bra att peela sig och lägga en ansiktsmask ibland. Att använda peeling ett par gånger i veckan gör att du får en djupare rengöring, det tar bort döda hudceller, minskar porer och finnar. Det finns också många olika typer av ansiktsmasker så se till att hitta en för din hudtyp. Om du är torr så är det bra att använda en fuktighetsmask, om du är fet- eller blandhy kan en lermask vara bra som rengör och mattar ner huden.
Om man har finnar kan det bl.a. ofta bero på att man inte är noga med att rengöra ansiktet eller att man använder sig av fel rengöring. 
På morgonen så brukar inte jag rengöra mig med rengöring utan så sköljer jag bara av med ljummet vatten. Men det är lite olika från person till person. Om någon har några frågor kring det här eller huden så får ni jättegärna fråga på i kommentarsfältet! :-)

DECLÉOR HYDRA FLORAL MULTI-PROTECTION

I höstas så praktiserade jag på Ciluette city spa i Borås, där dem utför bl.a ansikts- och kroppsbehandlingar och kurbad och så har dom en väldigt mysig relaxavdelning! Iallafall, på Ciluette så arbetar dom bl.a. Med decléor's produkter, och när jag slutade där så fick jag en test på en dagkräm. Och med handen på hjärtat så kan jag säga att det är den bästa krämen jag har provat! Förut har jag inte varit så noga med att använda bra krämer till ansiktet (som tex nivea - rekommenderar inte!) Jag hade ganska ojämn hudton och småpletor här och där men efter att jag provat den här så har jag faktiskt märkt skillnad. Min hy känns mycket lugnare, återfuktad och jag har längre inte dem där småpletorna som jag hade då. Även om den här krämen är ganska dyr så tycker jag att den är värd pengarna, har för mig att den stora burken på 50ml kostar 575:- på eleven sen finns det en på 30ml på tub som ligger runt 300:-.
Såhär står det i beskrivningen på eleven: "En rik, silkeslen fuktighetskräm som är berikad med växtessenser för att kunna erbjuda din hud skydd och återfuktning i upp till 24 timmar! Tack vare växtessens från nyponros, avokado och soja förses din hud med essentiella fettsyror, vårdas och får en känsla av välbehag. Krämen hjälper till att stärka upp hudbarriären, reducerar torrhetslinjer, mjukgör och förebygger ålderstecken. Skäm bort din hud extra näring och fukt för en mjuk och fräsch hy med extra lyster!"
-Passar alla hudtyper
- Fri från parabener, mineralolja och syntetiska färgämnen

(Jag säger inte att krämen passar ALLA för alla är vi olika, men jag kan tänka mig att den är väldigt bra för många och värd att testa eftersom den dessutom är fri från parabener och mineralolja som många andra krämer inte är)

Upp