stylebynellie

FRANSMARKERING OCH FRANSSKUGGA

Många make up artister använder sig av fransmarkering och fransskugga när dem sminkar kunder. Det är en del som frågat mig vad fransmarkering och fransskugga är och vad som är skillnaden, så det tänkte jag förklara för er!

På den här bilden ser vi att bilden till vänster inte har någon fransmarkering medans bilden till höger har det. En fransmarkering gör man med hjälp av en liten snedskuren pensel och en svart ögonskugga eller en cake eyeliner, penseln ska blötas ner litegrann för då fäster även skuggan bättre och det faller heller inte ner någon skugga under ögat. Man tar alltså sin pensel med färg på och går in mellan fransarna underifrån, alltså inte på ögonlocket. (om man tycker det är svårt att komma åt så kan man kolla ner lite med blicken och lyfta ögonlocket lite med andra handen samtidigt som du målar din fransmarkering). Avsluta franmarkeringen där dina fransar slutar. Tänk på att inte dra hela linjen med en gång, utan tryck lite lätt in färgen. Tänk också på att inte hamna på vattenlinjen för då kommer så småning om skuggan ramla ner under ögat. Fördelarna med en fransmarkering är att det gör så att fransarna ser tätare och fylligare ut på ett naturligt sätt!
En fransskugga lägger man däremot på locket längs fransraden, en tunn linje så nära fransarna som möjligt. Här går det bra att använda sig av en torr skugga. Detta gör ögat mer markerat. Man kan säga att man på så sätt "binder ihop" fransmarkeringen med fransskuggan. När man lägger fransskugga så kan man även använda sig av, pensel och skugga, cake eyeliner, eller kajalpenna. Dessa knep är också ett bra sätt att använda sig av om man ska ha lösfransar på sig, för då slipper man de "glipor" som ibland blir, det ser alltså snyggast ut med fransmarkering och fransskugga! Hoppas ni förstår och lärt er vad dessa ord betyder och gör :-) Inom make up så finns det många sminkbegrepp som make up artister använder sig av som många inte riktigt förstår vad det är, tex. den ljusa skuggan som man oftast lägger först av alla på hela locket, kallas även för Lockskugga! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas